Питання виїзду чоловіків призовного віку з України стоїть дуже гостро. Політичний та військовий оглядач, колишній радник ВП Олексій Арестович розповів, як із цими питаннями розбираються в Ізраїлі, який перебуває вельми тривалий час у стані війни.

"Я противник заборони виїзду людей за кордон, будь-яких категорій чоловіків, навіть під час війни. Зауважте, Ізраїль ніколи не забороняв, навіть у момент, коли питання існування Ізраїлю стояло. Зараз питання про існування України не стоїть, цей період минув протягом першого півроку. початку війни.

Наразі стоїть питання, можливо, часткової втрати території, ми боремося за відновлення територіальної цілісності та інше, але вже загрози країни немає, але чоловіків, як і раніше, не випускають”, - каже Арестович, якого цитує Politeka.

За словами військового експерта, необхідно ініціювати електронну базу, завдяки якій чоловікам дозволять виїжджати з України, але на першу вимогу вони зобов'язані будуть повернутися в країну.

"На мій погляд, повинно було бути зроблено так: все в електронну базу, ти можеш виїхати спокійно, якщо тобі треба, але за першим свистком ти маєш повернутися. Якщо ти не повернувся, то в тебе тоді починаються неприємності всякого роду, аж до найжорсткіших заходів: поразки у правах, накладення заборони на власність тощо. Тобто люди повинні розуміти, що якщо вони не повернуться на захист Батьківщини – вони зробили головну помилку у своєму житті", – резюмував Арестович.

Читайте також:

Астролог розповіла, коли Росія виведе свої війська з України: це справа кількох місяців

Нарешті до них дійшло: у Росії почали спалювати путінські літери "Z"

Потрібно встигнути до 1 листопада: хто з українців зможе отримати доплату 3 тисячі гривень