Відомий український активіст та політолог Юрій Романенко вирішив підказати владі, що потрібно зробити для зміцнення оборони України.

За його словами, спочатку потрібно налагодити виробництво чотирьох найважливіших типів безпілотних літальних апаратів.

«Ось навіщо 50, 150, 200 чи 250 виробників. Півтора роки війни вони збирають хакатони, коли потрібно 4 типи дронів. Дрон-камікадзе, що б'є як ланцет. Дрон, що летить далеко на 800-1000 кілометрів.

Дрон, який літає на кшталт російського Орлана, координує і може залітати на десятки кілометрів і висіти годинами. І важкий дрон, як Bayraktar, MQ-9 Reaper (жнець) американський, який може нести ракети на кшталт Hellfire, висіти добу в повітрі і завдавати ударів крилатими бомбами з відстані кількох десятків кілометрів», – зазначив політичний експерт, якого цитує Politeka .

Нагадаємо, раніше Романенко висловив упевненість, що США ведуть свою, дуже цікаву політику щодо постачання озброєнь для України.

"Американці діють за своєю логікою. І нам зброю не дають у тому масштабі, в якому нам би хотілося, не тому що там якось ленд-ліз не працює, а тому, що Білий дім має свою позицію, за якою стоїть своя системна стратегія Що ви як малі діти, думайте про те, що від того, що є якийсь там закон, який Байден підписав, і який закінчиться за кілька днів, що формальне втілення цього закону дозволить отримати зброю", - зазначає Юрій Романенко.

Читайте також:

На тлі нього всі намагаються сфотографуватися: як виглядає унікальний мінівен на базі "Запорожця"

Вже з 1 жовтня Київстар підвищить вартість тарифів. Деякі подорожчають майже вдвічі

Тільки не відкусіть собі пальці: рецепт фаршированого перцю з куркою, запеченого під сиром