Події останніх тижнів з точки зору того, що відбувається в Криму, свідчить про якісне зростання наших можливостей щодо ударів по Кримському угрупованню.

Про це в ефірі проекту ALPHA MEDIA розповів військовий експерт Олексій Арестович, повідомляє Politeka .

За його словами, такі удари завдаються не заради "червоного слівця", а тому, що Крим є операційною тиловою базою Південного фронту росіян. І удари по Криму можуть сильно вплинути на те, що відбувається на Південному фронті.

"Тут є кілька речей. Перше – був вражений днями запасний пункт Чорноморського флоту, там було знищено чергову зміну офіцерів. Пункт знищений був чергова зміна плюс дорога апаратура. Ну дуже велике високе досягнення, за таке взагалі "Героїв України" роздають. Це удар по пункту, звідки здійснювалося управління всім Чорноморським флотом, включаючи ракети, точніше, кораблі-носії крилатих ракет, що б'ють по Україні, у тому числі "Онікс". Це велике досягнення", - каже Олексій Арестович.

Також він зазначив, що щодо нальоту на Крим потрібно розуміти, що російська ППО в ту ніч вистрілила величезну кількість дорогих зенітних ракет і втратила комплекси ППО.

"В результаті цього нальоту простір був перенасичений цілями, вони загубилися, і Крим більше не є скільки-небудь безпечним місцем з точки зору ударів з повітря. Більше того, ми можемо всерйоз ставити питання, кому належить повітряний простір над Кримом. Тепер вони не в може нічого зробити, бачите, це означає, що ми битимемо поки не доб'ємо цю справу", - каже Арестович.

Читайте також:

Це поганий знак: поряд з Україною сталося одразу два землетруси. Що відомо

Такий позашляховик був мрією для кожного: виглядає рідкісний повнопривідний ЗАЗ "Таврія"

Збігається з датою "судного дня": поряд із Землею пролетять одразу три астероїди