Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що війна Росії проти України може тривати аж до 2032 року. Проте, за його словами, на цей час країна-агресор опиниться під повним впливом Китаю.

Як повідомляє ТСН , про це Арештовія заявив в ефірі ALPHA MEDIA.

"Росія шукає нові форми імперії. За термінами, електоральними у тому числі, вона повинна її відшукати, стати на роздоріжжя 2032-35 року. До цього точно триватиме активна фаза протистояння. Але активна фаза геополітичного протистояння не означає активну фазу бойових дій. Може. означатиме, але не обов'язково означає", - сказав він.

Навіть якщо війна завершиться, на думку Арестовича, інформаційна пропаганда, економічні, дипломатичні конфлікти, російські спецслужби будуть ще довго в Україні.

"Ми з ними у конфлікті дуже надовго, і з цього потрібно виходити під час будівництва України як такої, всіх наших стратегічних планів. За певних умов є сценарій, де ми в гарячій фазі воюватимемо ще кілька років, можливо, аж до самого 2032 року ", - додав він.

Втім, за його словами, Росія не зможе здійснити цей сценарій самостійно, вона може заручитись підтримкою Китаю.

Коли Китай повністю бере Росію своє військове утримання. Або вона знаходить ще подібне джерело, що дозволяє постачати, озброювати регулярно сотні тисяч людей або мільйони. Я крім Китаю нікого не бачу, хто потягне це. Наскільки це потрібно Китаю – у мене величезні сумніви, хоча за певного варіанта якісь 1,5% на цей сценарій залишається", — пояснив Арестович.

Він наголосив, що Україна має бути готова до тривалої війни. Він не виключає сценарію ірано-іракської війни, коли дві держави постійно обстрілювали одна одну.

Але те, що протистояння буде досить жорстким навіть після припинення бойових дій, я не сумніваюся. Наприклад, такий сценарій – жодного солдата на території України вже немає, а обстріл з-за кордону триває. Війна міст, стріляють ракетами тощо. "Така фаза колись була в ірано-іракську війну - сторони вичерпалися, і настав період, коли вони закидали один одного балістичними ракетами досить довго. Може, і в нас таке", - підсумував він.

Читайте також:

Андрій Макаревич потужно поставив на місце російського журналіста: "Я зрозуміло пояснив хто на кого напав?"

Такої соковитої начинки ви не куштували: рецепт пиріжків із сирного тіста з куркою

Зеленський прокоментував слова Путіна про переговори з Україною. Що відомо