Уряд України розглядає можливість скасування угоди про безвізовий режим з Ізраїлем та планує прагнути виключення цієї країни зі списку партнерів на саміті «Рамштайн».

Про це пише Kyiv Post.

«Розгляд подання планується найближчими тижнями», — заявило джерело в РНБО України.

За його словами, основною причиною є послідовні недружні дії Ізраїлю щодо України, а також фактичний вияв підтримки Росії на міжнародній арені після масштабного вторгнення.

Як зазначається у повідомленні, український уряд також стурбований тим, що представники Ізраїлю нібито «зливають» росіянам інформацію. У зв'язку з цим Київ планує ініціювати вилучення Єрусалиму із переговорів у форматі «Рамштайн», на яких обговорюються постачання військової допомоги Україні.

«Отримана під час зустрічей інформація використовується Ізраїлем у власних інтересах. І головне – існує реальна небезпека того, що ця інформація, ймовірно, потрапляє до розпорядження держави — агресора», — повідомив представник РНБО України.

Українська сторона також нагадала, що уряд Ізраїлю відмовився надати військову підтримку Києву, а частину українських біженців було затримано в аеропорту нашої країни без пояснень та депортовано.

"Натомість Ізраїль намагається отримати від нас гарантії безпеки для своїх громадян, які здійснюють паломництво до могили цадика Нахмана в Умані", - говорить співрозмовник.

Зазначимо, ця інформація опублікована журналістами з посиланням на власні джерела. МЗС України та посольство Ізраїлю в Україні поки що ці заяви не підтвердили.