Програмою президента визначено, щоби за 3 роки висадити 1 мільярд нових дерев. І саме тому Держекоінспекція розпочинає еко-акцію "Шевченко об'єднує Україну". Саджанці дуба Шевченка будуть підірвані по всій території України у різних локаціях, у тому числі пов'язаних із життям та творчістю Кобзаря. В рамках акції буде висаджено 1000 дубів у всіх областях України.

Докладніше про це інформує Знай.UA.

Сіянці зібрані з Дуба Шевченка, де Тарас Григорович ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Вирощені в лісовому розпліднику Пєхівського лісництва Філії «Звенигородського лісового господарства» дуби формують алею з 27 штук, що символізує кількість областей, АР Крим, міста Київ та Севастополь, навколо того ж дуба віком понад 1000 років, що росте у селі Будище. Еко акцію розпочали на Черкащині саме тому, що це місце де Кобзар розпочав свій творчий шлях.

Директор департаменту Держекоінспекції Максим Железняк зауважив, що це важливо, адже це наша мова, наші традиції, наша культура, це наше майбутнє та майбутнє наших дітей.

Під час заходу головою Черкаської ОДА Ігорем Табурцем було особисто висаджено першого саджанця спільно з Директором департаменту Держекоінспекції Максимом Железняком.

Керівництво Держекоінспекції вважає, що це важлива ініціатива, спрямована на підтримку збереження довкілля та відновлення природних ландшафтів. Віримо, що подібні заходи допоможуть зробити наше середовище чистішим і здоровішим для майбутніх поколінь.