Найближчими днями суд міста Шамбері (Франція), можливо, отримає весь пакет документів від Офісу генпрокурора і ухвалить рішення на запит на екстрадицію відомого українського олігарха Костянтина Жеваго.

Як повідомляє Telegram-канал "Всі ходи записані", судді Господарського суду Києва взяли перерву до 20 березня, щоб визначитися, що робити з арештом акцій Жеваго, оскільки його частка в компанії Ferrexpo була розмита з 50,3% до 49,5%, що автоматично знімає із нього статус власника контрольного пакета.

Тим часом у адвокатів Жеваго, як повідомляє згаданий канал, можуть виникнути можливості затягнути процес екстрадиції олігарха.

У матеріалі також зазначається, що раніше Госпсуд Києва заарештував частки Жеваго в кількох гірничо-збагачувальних комбінатах Ferrexpo у Полтавській області (Полтавський, Єристівський та Біланівський ГЗК). Олігарх опосередковано володіє 50,3% у Ferrexpo, зазначають журналісти.

Арешт відбувся у рамках забезпечення позову Фонду гарантування вкладів до Жеваго. Чиновники заявляють, що систематичне кредитування банком олігарха «Фінанси та Кредит» пов'язаних з ним компаній за фіктивними контрактами дозволило вивести з банку суму, що перетворилася на позовні 46 млрд грн.

Як раніше писали ЗМІ, 27 грудня українського бізнесмена екснардепа Костянтина Жеваго затримали на гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах на запит української сторони.

Суд французького міста Шамбері ухвалив рішення про екстрадиційний арешт втікача українського олігарха Костянтина Жеваго.

Заарештований у Франції український бізнесмен і колишній народний депутат Костянтин Жеваго залишив посаду директора та вийшов із ради директорів Ferrexpo.

Підозрюваний у розтраті український бізнесмен Костянтин Жеваго вніс заставу в 1 мільйон євро і вийшов з-під варти, він не може залишати материкову Францію.

Читайте також:

Українці матимуть змогу отримати допомогу на купівлю ліків. Що потрібно знати.

Ощадбанк розповів, як збільшити свою пенсію за допомогою програми "Дія"..

Зробили далекого 1935-го року: як виглядав перший український електромобіль.