Колишній заступник секретаря РНБО генерал-майор Сергій Кривонос виступив з різкою критикою нещодавно прийнятого закону «Про основи національного супротиву».

Свою позицію військовий висловив на своїй сторінці в Facebook.

«Безліч фахівців попереджало, що законопроєкт 5557 суперечить Конституції. Однак Верховна Рада, не звертаючи на це уваги, в терміновому порядку прийняла закон, 29 липня президент його підписав. А вже на наступний день розпорядився, щоб прем'єр-міністр протягом двох місяців підготував поправки до закону, щоб усунути всі сперечання з Конституцією. Виходить, що гарант Конституції подав неконституційний законопроєкт, а Верховна Рада і вухом не повела. Зрозуміло, що сам президент законопроєкти не пише. Але хіба могло так бути, щоб юридичний відділ Офісу президента пропустив сирий законопроєкт і не рекомендував повернути його на доопрацювання?», - дивується генерал.

На його думку, вся річ у тому, що співробітникам ОП байдуже, чи відповідає Конституції той чи інший закон, буде він працювати чи ні.

«Клерки Офісу президента рулять процесом, а виправляти їхні помилки повинен Кабмін. Процес навколо цього закону буде тривати ще довго. І, на жаль, замість консолідації суспільства і влади навколо справи національної оборони, на вищому рівні дозволяють собі грубі промахи. Це показово: ми бачимо, який рівень підготовки тих людей, від яких залежить прийняття рішень. І в разі загострення ситуації ми знову візьмемося за зброю, як у 2014 році, а вони, як і раніше, будуть відсиджуватися за нашими спинами», - упевнений Сергій Кривонос.

Як повідомляє Hyser, раніше він закликав владу готувати Україну до відбиття можливих загроз.

Також Hyser повідомляв, що, за словами Кривоноса, в Україні йде деградація і руйнування військової авіації.