Президент України Володимир Зеленський підписав важливий закон про всеукраїнський референдум.

Зробив він це в четвер, 8 квітня. У відповідному документі міститься перелік питань, які заборонено ставити на референдумі. Інформацією на цей рахунок поділилася прес-служба Офісу президента, пише "РБК-Україна".


Варто відзначити, що по закону, всеукраїнський референдум, залежно від питання, може призначатися: президентом, Верховною Радою або президентом за народною ініціативою. Однак забороняється виносити на розгляд питання, які:


Також не можна піднімати теми щодо податків, бюджету, амністії та питання, що перебувають у віданні органів правопорядку, прокуратури або суду. До слова, саме президент України виступив з ініціативою ввести місцеві референдуми в Україні і дав розпорядження парламенту прийняти відповідний закон.

В результаті законопроект про місцевий референдум зареєстрували в парламенті в кінці березня. Даний документ опублікували для громадського обговорення.


Примітно, що право голосу на місцевому референдумі надаватиметься громадянам України після досягнення 18 років. Водночас військовослужбовці строкової служби, українці, які проживають за кордоном, недієздатні особи та ті, що перебувають у місцях позбавлення волі, не матимуть права голосу на місцевому референдумі.

Раніше "Hyser" писав про те, що Зеленський розповів, як покінчити з головним нещастям України, оскільки іншого виходу, на його думку, немає.

Також наш портал повідомляв, що у Зеленського зробили грізну заяву щодо проблем зі спецпропусками.

Нагадуємо, що народні депутати звернулися до Російської Федерації з вимогою зупинити будь-які бойові дії на сході України.