Приводом для аналізу став виступ Президента Зеленського»Україна дає відсіч". В думку видання Bne IntelliNews, цей виступ означає перехід від санкцій проти головного політичного противника Зеленського Віктора Медведчука до широкого переслідування бізнесу.

У своєму виступі Зелінський сказав:»Поки ми з вами вважали, що справедливість існує, і безуспішно намагалися її знайти, деякі привласнили державні ресурси, Надра, стратегічні підприємства, трубопроводи і навіть, як з'ясувалося, Конституційний Суд України".

"Почасти цей виступ, здається, задумано як свого роду континуум між закриттям телекомпаній Медведчука і сьогоднішнім днем. Виникає очевидне питання: що вийде з виступу з точки зору успіхів у боротьбі з корупцією, деолігархізації, відносин з Росією і відносин із Заходом, особливо зі Сполученими Штатами», - йдеться в публікації.

У статті особливо відзначається відхід Зеленського від образу демократичного спікера, тому що на думку Bne IntelliNews, під час недавнього інтерв'ю Axios Зелінський сидів, іноді зі схрещеними ногами, в кімнаті, заповненій досить яскравими меблями. Для цього виступу він стояв, дивлячись в камеру, з символікою України позаду нього.

Видання дає зрозуміти, що очікує посилення позасудового переслідування бізнесу, наводячи довгий список найбільш відомих олігархів, названих Зеленським.

"Медведчук, Коломойський, Порошенко, Ахметов, Пінчук, Фірташ або будь-хто інший», - йдеться в статті.