Глава української делегації ТКГ Кравчук висловився з приводу війни з РФ

Колишній президент України Леонід Кравчук зараз займає пост глави української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, у зв'язку з чим часто робить висловлювання щодо майбутніх відносин України з Російською Федерацією. Про це повідомляє iнформаційний портал "Українська правда".

Під час останнього інтерв'ю, Леонід Кравчук заявив про те, що в Україні опрацьовують будь-які сценарії розвитку збройного конфлікту з Росією. У число таких сценаріїв він включив і повноцінне вторгнення з боку Росії.

Він зазначив, що в Збройних силах України не можуть заперечувати ймовірність того, що вторгнення з боку РФ дійсно відбудеться, оскільки якщо подібні плани існує, а існують вони в основному стратегічному документі Росії, значить, і виключати подібне не можна.

Тому в Україні повинні готуватися і до подібного. Він підкреслив, що всі повинні розуміти, що Україна готується до будь-яких сценаріїв, в тому числі і до спроб агресії або розширення агресії.

Висновки про можливість нападу Росії він також робить з того, що там і так не поважають суверенітет і територіальну цілісність України, тому надалі від російських військ можна очікувати будь-яких дій.

Якщо ж Російська Федерація все ж почне повноцінний наступ на Україну, то вона зіткнеться з серйозним опором, причому з боку не тільки українських військ, а й з боку іноземних партнерів України.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Україна - не єдина держава, яка побоюється вторгнення з боку РФ. Так, у Польщі вирішили створити спеціальні бригади територіальної оборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в анексованому Росією Криму ситуація з водопостачанням продовжує посилюватися, у зв'язку з чим існує ймовірність того, що росіяни покинуть знекровлений півострів.

Також "Hyser" писав, що у штабі російського опозиційного відеоблогера Олексія Навального відмовилися виправляти карту Російської Федерації, на якій Кримський півострів позначений російським.