Український уряд як і раніше хвилюють терміни вступу України до НАТО.

Однак на цей рахунок поки немає ніякої інформації, оскільки для початку потрібно узгодження всіх країн-членів Альянсу. Відповідну заяву на організованому університетом Південної Флориди віртуальному заході зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише "Сьогодні".

Столтенберг зізнався, хто затримує вступ України до НАТО, фото: Вечірній Харків

Таким чином, він зазначив, що обов'язково всі союзники повинні дати свою згоду на вступ України до НАТО. У зв'язку з цим, Столтенберг поки не наважується називати час, коли союзники нарешті вважатимуть, що Україна і Грузія повною мірою готові приєднатися до Альянсу.

Варто відзначити, що генсек Альянсу нагадав про те, що ще в 2008 році на саміті НАТО в Бухаресті було заявлено, що Україна і Грузія стануть членами НАТО, але коли це трапиться, досі залишається під питанням.


Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що для початку потрібно, щоб почав спостерігатися прогрес у ключових реформах. Іншими словами, був прогрес у боротьбі проти корупції, а в правосудді були досягнуті європейські стандарти.

Тільки тоді Україна зможе стати частиною ЄС і НАТО, а відбудеться це, на думку прем'єр-міністра, протягом найближчих 5-10 років.

Раніше "Hyser" писав про те, що у США зізналися, чому Байден ігнорує Зеленського. Були названі основні причини небажання Байдена вийти на контакт із Зеленським.

Також наш портал повідомляв, що Зеленський придумав, як змінити життя українців на краще. Зокрема, глава держави має намір "діджиталізувати" кримінальний процес і вже подав відповідний проект закону до Верховної Ради.

Нагадуємо, що з українцями поділилися інформацією про те, як проходить вступ українці до Північноатлантичного альянсу. Відомо, що за останні роки наша країна серйозно просунулася в цьому напрямку.