Нардеп вирішив звільняти медичних працівників, які не пройшли вакцинацію

Про те, що, на його думку, лікарі, що відмовилися від препарату "CoviShield" повинні бути звільнені, народний обранець від "Слуги народу" Дмитро Гурін повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, однак, незабаром отримав адекватну відповідь медиків.

Зокрема, за словами Гуріна, медичний працівник тільки в тих випадках може відмовитися від вакцинації, якщо вже має антитіла до коронавірусу(і бажає віддати свою дозу препарату іншому пацієнту з групи ризику), або у нього в анамнезі є підтверджені дані про тяжку алергічну реакцію на компоненти вакцини. А люди, не можуть називатися лікарями, якщо керуються "віщими снами", а не даними медицини. На думку "слуги" медик, який не в змозі перевірити інформацію про те, що "CoviShield" абсолютно ідентичний "Astra Zeneca", і донести це до пацієнтів, не може працювати лікарем, і повинен бути відсторонений від професії, через те, що не відповідає кваліфікації.

Втім, відповідь не змусила себе довго чекати. Головний лікар однієї з лікарень столиці, Тетяна Мостепан, також опублікувала пост у Facebook. Мостепан звернула увагу на те, що не медики винні в тому, що, в національних засобах масової інформації ставлять під сумнів ефективність медичного препарату, що надходить в недостатній для масової вакцинації кількості. До того ж навіть лікарі, які не пройшли вакцинацію, вже врятували сотні життів, і продовжують виконувати свою важку роботу, "надягаючи захисні костюми, в яких температура підвищується до стану втрати свідомості". Медик, який виконує свою роботу, і рятує десятки життів щодня, "не може "вилетіти з професії без права на повернення"". У фіналі, головлікар запросила Дмитра Гуріна особисто відвідати лікарню, а захисний костюм йому видадуть на місці.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Верховний Суд України дозволив не допускати нещеплених школярів до очного навчання.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що за збитки від вакцинації, в МОЗ пообіцяли виплачувати грошові компенсації.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що клінічні випробування проходять ще 80 нових вакцин від коронавірусу.