Український уряд вирішив зміцнити зв'язки з Китайською Народною Республікою

Україна вирішила налагодити відносини з Китаєм, тому український глава держави Володимир Зеленський підписав Указ №116/2021"про тимчасове введення безвізового режим для громадян КНР, які в'їжджають в Україну з туристичною метою". Про це повідомляє офіційна прес-служба Президента України.

Після підписання даного документа, між Китаєм і Україною почалося двостороннє співробітництво у сфері туризму, яке триватиме в період з 1 квітня по 30 вересня поточного року. Відтепер китайським туристам доступний безвізовий в'їзд на територію України і транзит через неї, якщо термін їх перебування в нашій країні не перевищить 30 днів протягом 180 днів.

Після підписання цього Закону, Кабінету Міністрів України необхідно буде вжити кілька спеціальних заходів, пов'язаних з цим законом.

Нагадаємо, до цього відносини України з Китайською Народною Республікою стали дещо напруженими, оскільки в українському уряді прийняли рішення про те, щоб націоналізувати важливе і містоутворююче підприємство Запоріжжя — "Мотор Січ".

Справа в тому, що три чверті акцій даного підприємства були викуплені китайськими інвесторами. У зв'язку з цим слідчі Служби безпеки України викликали на допит харківського підприємця Олександра Ярославського у справі про продаж акцій українського підприємства китайцям. Сам бізнесмен заявив, що був викликаний в якості свідка.

За те, щоб "Мотор Січ" залишалася українським підприємством виступають не тільки в українському уряді, але і в США, де не задоволені зростаючим військовим впливом КНР після покупки контрольного пакету акцій китайськими інвесторами.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що 20 березня пройшла акція протесту під офісом Президента, яка, за словами представників МВС, спочатку планувалася як агресивна, у зв'язку з чим в Міністерстві вже встановили імена всіх протестувальників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом поточного року в Пенсійному фонді України планують провести ще кілька підвищень пенсій. Стало і відомо, наскільки підвищаться виплати українцям.

Також "Hyser" писав, що нещодавно Україна зіткнулася з черговим серйозним підвищенням рівня захворюваності коронавірусом. В офісі Президента зробили заяву щодо цього питання.