Російська партія відкриває представництво в Донецьку

Вперше за всі роки окупації Російська партія вирішила відкрити своє представництво на Донбасі. Так, У Донецьку почне працювати офіс "Справедливої Росії - за правду". Про це повідомив прессекретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в коментарі виданню "obozrevatel".

У Міністерстві закордонних справ такі дії з боку країни-агресора розглядають як черговий крок до посилення конфлікту в ОРДЛО. За словами Олега Ніколенка Росія продовжує нехтувати Мінськими угодами і здійснює дії спрямовані на затягування в своє політичне та економічне поле районів Донбасу, які непідконтрольні Україні.

Підкреслюється, що нещодавно голова фракції "Справедливої Росії" в нелегітимній Державній Думі Сергій Миронов призначив повноважного представника партії на Донбасі. Відзначається, що цю посаду зайняв його помічник Олексій Жигулін, про що повідомлялося на сайтіпартії.

Також у планах було створення представницького центру в Донецьку, який буде приймати людей, які проживають на непідконтрольній Україні території. Згідно з інформацією такий центр буде допомагати в отриманні паспорта РФ, а також сприяти в реалізації "виборчих прав" людей, які отримали російське громадянство.

Олег Ніколенко заявив, що такі дії країни-агресора грубо порушують законодавство і суверенітет України і створює всі умови для фальсифікацій на російських виборах. Представник МЗС зазначив, що в Кремлі повинні почати виконувати зобов'язання щодо врегулювання ситуації на Донбасі на основі поваги суверенітету України, згідно з її законодавством і норм міжнародного права.

Раніше портал Hyser писав, що експерт попередив про повномасштабний наступ Росії. Кремль може ввести війська в Україну під виглядом миротворців.