Народні депутати знову вирішують, що можна, а чого не можна простим громадянам

Про те, що в нашій країні приготували нові законодавчі обмеження для любителів електронних сигарет, і не тільки це, попереджає новинний портал "Оглядач".

Відзначимо, що на цей момент вже забороняється рекламувати звичайні сигарети та алкогольні напої. Однак після прийняття чергового проєкту закону №4212 під обмеження потраплять і електронні сигарети, правда, за винятком популярних брендів на кшталт "IQOS"або "Glо". Також, один зі співавторів цього спірного законопроєкту вважає, що вже в другому читанні перелік заборонених товарів значно розширять.

На думку народного депутата, заборона на рекламу не дозволить наростити обсяги споживання, і саме, тому в список обмежень додадуть ще й всілякі рідини для "вейпа", різні "стіки" і витратні матеріали для систем електричного нагріву, що містять нікотин і пристрої, що дозволяють вживати тютюнові вироби без згоряння.

Не дозволять рекламувати пристрої на телебаченні та радіо, на сайтах, які не перевіряють вік, в дитячих і юнацьких виданнях, на зовнішніх або внутрішніх вивісках закладів, і в громадському транспорті.

Крім цього, законопроєктом передбачається цензура реклами, така як демонстрація процесу куріння, заохочення шкідливої звички, а також Візуалізація і введення в оману тим, що електронні сигарети можуть допомогти вирішити особисті труднощі та домогтися успіху. Не забудуть і про виробників: компанії, що випускають ці пристрої, не зможуть виступати спонсорами різних шоу або заходів або реалізовувати електронні сигарети як доважок до товару, який не належить до цієї категорії.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, які немаленькі штрафи сплачуватимуть звичайні українці, якщо не подадуть податкову декларацію в належні терміни.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Максим Степанов пообіцяв виплатити грошові компенсації всім українцям, якщо сумнівна вакцина принесе шкоду здоров'ю.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що несамовитий політик з РФ пообіцяв найближчим часом завдати удару по ЗСУ на Донбасі.