Перший президент допустив можливість великої атаки з боку Росії

Леонід Кравчук допустив можливість загострення конфлікту з Росією у зв'язку з дефіцитом прісної води в окупованому Криму. Він зазначив, що Кремль може зважитися на більш серйозний крок і "пробити" дорогу на півострів. Таку заяву він зробив в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

Леонід Кравчук підняв питання дефіциту прісної води в Криму і зазначив, що Україна не буде просто так поставляти її на півострів. Він підкреслив, що надаючи воду Україна не може знати піде вона на потреби простих громадян або військовим заводам. За словами першого президента всю відповідальність за ситуацію з водою на півострові несе окупант.

Кравчук допустив, що ситуація з водою на півострові тільки продовжить загострюватися, а це в свою чергу може обернутися черговою порцією агресії з боку Росії. Тобто РФ може спробувати отримати воду з материкової України шляхом нападу. За словами першого президента під удар агресора можуть потрапити Херсон і Маріуполь, оскільки саме цю частину в Кремлі хочуть якось пробити в Крим.

Леонід Кравчук підкреслив, що дефіцит води в Криму може стати однією з причин великої атаки Росії на Україну. Однак змусити нашу країну під приводом нападу поставляти воду на півострів - не вийти.

До слова, про можливий напад Росії заявляв і ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак. За його словами на Донбасі може початися повномасштабна війна, тому українським захисникам на передовій слід бути готовими до збільшення числа провокацій з боку ворога. Гримчак вважає, що РФ може ввести на територію України свої війська під виглядом миротворців, як намагалася це зробити в 2014 році. Він підкреслив, що Росія піде шляхом загострення відразу ж, коли зрозуміє, що плани вдавлення "республік" в тіло України провалені.