В американських засобах масової інформації озвучили основні причини небажання Байдена вийти на контакт із Зеленським

Про те, що, Джозеф Байден досі не вийшов на прямий зв'язок з Володимиром Зеленським, через цілу низку серйозних невідповідностей у заявленій політиці Президента України, інформує видання "Washington Post".

Як вважають в "Вашингтон Пост", таки чином в Білому домі намагаються мотивувати Володимира Зеленського на відновлення боротьби з корупцією, тому, що це допоможе стабілізувати кризову українську економіку, і зберегти тендітну незалежність Києва від впливу Кремля.

Також, автори статті помітили, що в передвиборчий компанії чинного Президента України, фігурували обіцянки про непримиренну боротьбу з олігархами, розв'язання проблем у судовій системі, а також ліквідацію організованої злочинності, в тому числі й фінансової. Однак, така заявлена політика не протрималася занадто довго, і Зеленський, з незрозумілих для американців причин, звільнив від своєї посади голову НБУ, припинив значущі судові реформи, і не став вступати в серйозну боротьбу з олігархічними кланами.

Саме ці дії й призвели до того, що Міжнародний валютний фонд відмовив у наданні чергового валютного траншу в розмірі п'яти мільярдів доларів США, без яких, підкреслюють автори статті, Україна не зможе до кінця 2021 року виплатити відсотки за наявними боргами.

Джо Байден. Фото: YouTube, скрін
Джо Байден. Фото: YouTube, скрін

Хоча Офіс Президента й опублікував не так давно заяву, у відповідь на санкції США, прийняті щодо Ігоря Коломойського, в якій стверджується, що "Україна вдячна всім своїм партнерам за підтримку" в "битві з олігархами", Президент України повинен особисто продемонструвати велику залученість в цю боротьбу, і продовжувати наполягати на судовій реформі, відновивши незалежність НБУ, і виключити будь-які спроби послабити Національне антикорупційне бюро, акцентують в "Вашингтон Пост". Білий дім не відмовляється від підтримки суверенітету і цілісності України, однак, швидше за все, Джозеф Байден вийде на зв'язок тільки після усунення серйозних невідповідностей в політиці нашої держави.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Зеленський хоче особисто зустрітися з Володимиром Путіним.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в РНБО планують розширити санкційний список.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у Володимира Путіна, схоже, скоро діагностують старечий маразм.