РНБО буде і далі розширювати список фізичних і юридичних осіб, які потраплять під санкції

Про те, хто ще може потрапити до цього переліку, спробували вгадати народні депутати в ефірі каналу "UA:Перший".

Нагадаємо, що РНБО може тільки порекомендувати кандидатів для списку санкцій, а остаточне рішення приймає Президент України. Точно дізнатися, хто потрапить до цього переліку можна буде тільки після офіційної заяви секретаря Ради.

За словами народної обраниці від Партії "Слуга народу", Євгенії Кравчук, передбачається, що РНБО розширить список санкцій проти Медведчука, його свити та пропагандистських проросійських каналів, включаючи судові позови, пред'явлення підозр і кримінальне провадження.

Зауважимо, що журналісти, посилаючись на доступні їм джерела, припустили, що наступним під санкції може потрапити голова фракції "європейська солідарність", колишній президент Петро Порошенко. Втім, депутат Микола Величкович, від тієї ж фракції, не зміг спростувати цю інформацію, відмовившись від коментарів, і запропонувавши дочекатися наступного засідання РНБО, зазначивши, що попередні рішення Ради національної безпеки та оборони в "Європейській солідарності" тільки підтримують, в надії, що санкції будуть і далі посилювати та пролонгувати.

Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.
Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.

Нагадаємо, що в РНБО припускають перейти до розгляду кейса щодо 236 народних депутатів, які брали участь у ратифікації "Харківських угод", якими, крім схвалення завищеної ціни на російський газ, також продовжувалося час дозволеного перебування сил ВМФ Російської Федерації на території українського Криму, згодом і анексованого російськими "зеленими чоловічками".

З більш повною версією обговорення можна ознайомитися трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Зеленський відзвітував перед народом про четверте засідання РНБО.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Президент України готовий особисто зустрітися з Володимиром Путіним.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у "слузі народу" відмовилися навіть обговорювати можливу відставку Кабінету Міністрів України.