Президент України хоче зустрітися з президентом Російської Федерації один на один

Президент України Володимир Зеленський заявив, що повинен зробити все, що в його силах, щоб встановити мир на Донбасі, тому якщо йому вдасться зустрітися з Володимиром Путіним — зобов'язаний це зробити. Про це інформаційному порталу "Обозреватель" розповів нардеп від партії "Слуга народу" Олександр Качура.

Він заявив це, коли відповідав на питання, що стосується переговорів у "нормандському" форматі, які протягом вже довго часу все ніяк не відбудуться. Качура пояснив, що Україна вибрала дипломатичний шлях вирішення конфлікту на Донбасі, тому якщо у Зеленського вийде особисто зустрітися з кожним учасником "нормандського" формату, тобто президентом Франції, Росії та Німеччини, то йому обов'язково потрібно скористатися такою можливістю.

Про цей намір Володимир Зеленський заявляв особисто, під час конференції на форумі Україна 30, яка проходила 9 березня. За словами Зеленського, "якщо гора не йде до Магомеда", то нічого страшного, і він готовий зустрітися з кожним особисто.

У той же час народний депутат зазначив, що всі переговори повинні будуть пройти в публічному форматі, щоб громадськість не будувала ніяких домислів і не поширювала фейкова інформацію.

Зазначимо, що до цього прес-секретар президент Російської Федерації Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що для того, що Зеленський зустрівся з Путіним, повинні бути повністю дотримані всі умови Мінських угод, а також всі раніше підписані домовленості "нормандської четвірки".

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що секретар РНБО зробив свою заяву щодо російської мови і того, яка мова має стати другою державною в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українському уряді зробили заяву про те, що вони розробили стратегію, за якою збираються повернути до складу України окупований Донбас.

Також "Hyser" писав, що з українцями поділилися інформацією про те, як проходить вступ українці до Північноатлантичного альянсу. Відомо, що за останні роки наша країна серйозно просунулася в цьому напрямку.