Всі міністри та депутати, які причетні до реалізації "Харківських угод" повинні понести кримінальну відповідальність

Секретар РНБО Олексій Данилов розповів, хто посприяв вторгненню російських сил на Кримський півострів і зазначив, що всі винні, повинні понести справедливе покарання. Таку заяву він зробив в ефірі програми "Шустер live".

Олексій Данилов заявив, що всі міністри, які підписали угоду про продовження на 25 років базування Чорноморського флоту Росії в Криму повинні бути покарані згідно із законодавством України. Та ж доля повинна осягнути і депутатів, які голосували за ратифікацію "Харківських угод".

Секретар РНБО висловив незгоду з тим фактом, що депутати не можуть нести кримінальну відповідальність за ратифікацію угод. Він зазначив, що така свобода дій дозволяє депутатам прийняти що завгодно і при цьому залишитися безкарними.

Данилов зазначив, що, згідно з Конституцією України, всі люди рівні, тому депутати повинні відповідати за свої дії нарівні з усіма. Він додав, що кожна людина, яка доклала руку до реалізації "Харківських угод" має бути покарана за законом.

У тому числі заслужене покарання (якщо буде доведена вина) може понести нинішній заступник секретаря РНБО Руслан Демченко, який в 2010 році обіймав посаду заступника голови Міністерства закордонних справ.

Варто нагадати, що напередодні Олексій Данилов заявив, що другою мовою в Україні має стати англійська. На його думку це допоможе поступово зупинити "лінгвістичну війну", яку Росія веде паралельно зі справжньою. Секретар РНБО додав, що навчати англійської мови повинні з дитячого садка та активно використовувати її під час навчання дітей у школі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що РНБО ухвалила рішення повернути авіаційного гіганта у власність держави.

Також портал Hyser інформував, що Європейський союз продовжив санкції щодо Росії.

Крім того портал Hyser писав, що Росія може перейти до більш агресивних дій щодо України.