Україна повинна закликати світову спільноту і "натиснути" на Російську Федерацію

Про те, що зупинити військову агресію Росії проти нашої країни, можна тільки об'єднаними зусиллями всіх глав країн, що входять до складу "нормандської четвірки", в інтерв'ю каналу "Дом", заявив колишній президент України, і нинішній глава української сторони в Тристоронній контактній групі, Леонід Кравчук.

За словами Леоніда Кравчука, вже настав той самий переломний момент, коли на кону стоїть питання "бути чи не бути". Ідеальним варіантом, після якого залишиться тільки поаплодувати, є екстрене рішення, що відкриває найкоротший шлях до миру. Однак, підкреслив глава ТКГ, навіть у тому випадку, якщо обговорення подібного питання затягнеться, Україна не буде сидіти склавши руки, і мовчки вичікувати поліпшення ситуації.

Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.
Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.

У цьому випадку уряд України, швидше за все, звернутися до лідерів Європейського Союзу, Великобританії та США, і в цілому, до світової спільноти, із закликом знайти важелі обґрунтованого тиску на Російську Федерацію. Зокрема, як дипломатичні, так і санкційні методи впливу, які змусять Росію все ж почати виконання норм міжнародного права. І, можливо, в цьому випадку критична для України ситуація зміниться на позитивну, і наша країна зможе перейти до сценаріїв поступової реінтеграції Донецької та Луганської областей, і повернення незаконно анексованого Кримського півострова.

Леонід Кравчук акцентував на тому, що наш уряд не поспішає почати переговори з новою адміністрацією Білого дому, що також не дуже сприяє виходу України зі сформованих складних обставин.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що російські окупанти в черговий раз порушили "режим повного припинення вогню". Від пострілу ворожого снайпера загинув боєць ЗСУ.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що 13 березня, цієї суботи, українці вшановують пам'ять жертв Куренівської трагедії.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Російська Федерація готова до нового збройного вторгнення в Україну, в тому випадку, якщо так і не буде запущений "Північний потік".