Росія може ввести війська на територію України під виглядом миротворців

На сході України вже сьомий рік відбувається збройний конфлікт, який розпочала Російська Федерація. Однак незабаром Кремль може перейти до більш агресивних дій щодо України. Про це порталу obozrevatel заявив ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак.

На думку Юрія Гримчака найближчим часом ситуація на Донбасі може сильно загостритися. Він зазначив, що єдиною стримуючою обставиною для країни-агресора був "Північний потік", до його запуску загострення, швидше за все, не було б. Однак зараз його запуск під питанням. Також Гримчак зазначив, що в разі загострення Росія може завдати удару по столиці України і по військових частинах. Він додав, що українським захисникам слід готуватися до провокацій, які почнуться як тільки потеплішає.

Юрій Гримчак згадав, що в 2014 році українською розвідкою на території РФ були помічені підрозділи, в яких техніка була пофарбована в кольори миротворчих сил ООН. Він зазначив, що вони готувалися зайти на територію нашої країни як миротворці, однак тоді не вийшло. Гримчак висловив упевненість, що в найближчому майбутньому такий варіант можливий, і російські війська можуть увійти в Україну під виглядом миротворців.

Гримчак вважає, що на сьогоднішній день у Кремля практично немає причин, щоб не "піднімати ставки". Росія може піти на загострення конфлікту, особливо на сході України. ЗСУ слід бути готовими до побудинкового розвитку ситуації, так як тільки Росія зрозуміє, що плани вдавлення "республік" в тіло України не будуть реалізовані на її умовах, вона піде шляхом загострення.