Президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до українців, підвівши підсумки четвертого за рахунком засідання Ради національної безпеки і оборони.

У ньому гарант пояснив громадянам значення рішень, прийнятих РНБО, пише Телеграм-канал"Офіс президента".

"Не секрет, що останні рішення РНБО викликали значний резонанс. Схвалення в суспільстві і, зрозуміло, обурення тих, хто знаходить в рішеннях РНБО свої прізвище і свій бізнес. Сьогодні я підведу попередні підсумки, розставлю крапки над "і" і простою мовою поясню вам – нашим громадянам, що саме відбувається", – заявив Володимир Зеленський.

Говорячи про санкції, введені проти ряду фізичних і юридичних осіб, він уточнив, що саме ці люди роками крали фінанси країни і привласнювали держмайно. "Україна дає здачі", - зазначив гарант.

Також Володимир Зеленський нагадав, що 2 лютого були введені санкції проти осіб, які вели свій бізнес на окупованій території країни, а також фінансували "дезінформаційні батальйони, які атакували українців залпами брехні і маніпуляцій" – Тараса Козака і його телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

19 лютого було прийнято рішення ввести санкції проти нардепа Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та інших осіб.

Також було прийнято рішення про повернення в державну власність нафтопровод "ПрикарпатЗахідтранс" і підприємства "Мотор Січ" в Запоріжжі.

Говорячи про американські санкції проти екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського, він заявив, що Україна підтримує таке рішення і працює над тим, щоб кошти повернулися в державу.

"Щоб повернути в Україну справедливість. Її головний принцип полягає в тому, що ми чітко бачимо різницю між поняттями "великий бізнес" і "олігархічний клас". Перше-підтримується. Друге-закінчується", - пояснив президент.

Гарант додав, що важливим кроком стало також затвердження Державної стратегії деокупації та реінтеграції Криму і Севастополя. При цьому він нагадав про розслідування того, що призвело до окупації, зокрема, прийняття так званих Харківських угод.

Раніше Hyser писав про те, що Володимира Зеленського закликали прийняти новий закон для України.

Також Hyser повідомляв, що РНБО ухвалила термінове рішення повернути авіаційного гіганта у власність України.

Нагадаємо, що Кравчук розповів про зустріч Зеленського і Путіна.