Європейський союз продовжив термін дії санкцій щодо Росія за порушення територіальної цілісності України.

Таким чином, санкції залишатимуться в силі ще шість місяців. Відповідна інформація вказана на сайті Ради Європи.


Уточнюється, що згадані санкції поширюються на поїздки і заморозку активів. Дія саме цих обмежень, які стосуються фізичних 117 та 48 юридичних осіб, до 15 вересня 2021 року продовжила Рада Європи.

Варто відзначити, що санкції проти Росії Європейський союз застосував вперше 17 березня 2014 року в якості покарання за порушення територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Разом з тим до 31 липня 2021 року залишаються в силі санкції проти економічних секторів Росії, а до 23 червня 2021 року - санкції за окупацію Криму.

санкції проти Росії були продовжені Європейським союзом, фото: Цензор.Ні

До слова, у лютому українська влада звернулася до світової спільноти з проханням посилити санкції проти Росії за окупацію Криму. Нардепи просять пустити в дію всі можливі міжнародні політико-дипломатичні і санкційні механізми, щоб закликати Росію до відповідальності і припинити її спроби в питанні розширення своєї юрисдикції на ядерні об'єкти та інфраструктуру на тимчасово окупованих територіях АР Криму.

Раніше "Hyser" писав про те, що відомий російський провайдер планує зайти в Україну. Компанія планує надавати послуги хмарної платформи в сторонніх дата-центрах у Києві, а також ще в одній локації Європи.

Також наш портал повідомляв, що експерт розповів, чим може закінчитися вторгнення Росії в Україну. Путін буде в шоці.

Нагадуємо, що Джо Байден вперше публічно висловився про Україну в якості президента США. Він зазначив, що підтримка територіальної цілісності нашої країни важлива не тільки для країн Європи, а й США.