Українська армія найближчим часом може отримати потужні американські винищувачі.

Так, українська армія регулярно отримує на озброєння нові танки, бойові машини. Також регулярно здійснюються поставки нової зброї, яка має більш кращі технічні характеристики і повністю відповідає реаліям сьогоднішнього дня. Але цього разу українська армія отримає нові американські винищувачі F-15.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов представив народним депутатам візію Повітряних сил-2035, яка передбачає переоснащення української авіаційної техніки.

Варто відразу сказати, що це великий прорив для української армії, зокрема, авіації. Тому що такі винищувачі набагато кращі і потужніші ніж ті, які є в України зараз.

"Подальшим розвитком авіації Збройних сил має стати переоснащення авіаційної техніки в єдиний тип... п'ятого покоління 4++. Розглядається на першому етапі літак типу Gripen (JAS39 - Ред.) і F-15 (ймовірно F-15EX - ред.) надалі з поглибленням відносин з партнерами перехід на сучасний літак 5-го покоління F-35", - відповідально заявив Сергій Дроздов.

Крім того, Дроздов повідомив про те, що вже через 10 років багато літаків, які зараз стоять на озброєнні в української армії, потрібно буде вивести з основного складу. Це пов'язано з тим, що термін їх експлуатації до цього моменту підійде до кінця. А це означає, що вони вже будуть не придатні для використання у військових і навчальних цілях, так як будуть нести пряму небезпеку екіпажу та іншим людям.

Тендер на закупівлю F - 15 повинен бути оголошений в 2021-2022 році. Поки великих подробиць немає про цю подію.

Раніше Hyser писав про те, що літаки НАТО імітували атаку над Чорним морем.

Також писали, що в результаті порушення режиму тиші, біля Старогнатівки загинув військовий зі складу Об'єднаних сил.

Нагадаємо, що Росія стягує важкі ракетні сили до кордонів України.