11 березня в Україні відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони

У четвер, 11 березня, глава держави Володимир Зеленський провів засідання РНБО, на якому було обговорено кілька важливих питань, серед яких обговорювалися нові санкції і "Мотор Січ". Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов.

Повідомляється, що запорізьке підприємство "Мотор Січ" повернеться українському народу і держави. Дане підприємство займається розробкою, виробництвом і лагодженням газотурбінних двигунів літаків, вертольотів, а також газотурбінних агрегатів. Воно повернеться в розпорядження держави найближчим часом.

Також на засіданні Ради було прийнято рішення про те, щоб продовжити санкції проти двох російських банків. Спочатку під санкції вони потрапили ще в 2019 році, проте 19 березня поточного року термін їх дії закінчувався. У зв'язку з цим було прийнято рішення про те, щоб продовжити термін санкцій ще на три роки.

Іншим рішенням РНБО СБУ було доручено перевірити обставини ратифікації Харківських угод, підписаних у 2010 році. За словами секретаря РНБО, дані рішення відкрили Російській Федерації шлях до анексії Криму. Він також зазначив, що у даній справі Служба безпеки може почати провадження за статтею "державна зрада".

За підсумками сьогоднішнього засідання держава буде повернуто ще одне підприємство — "Донецькоблгаз". Секретар РНБО зазначив, що" Донецькоблгаз " відключив населення від газу, а його власниками є дві компанії, зареєстровані в Гонконзі. "Донецькоблгаз" перевірять, і якщо інспектори виявлять порушення, підприємство повернеться в державну власність.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що секретар РНБО зробив свою заяву щодо російської мови і того, яка мова має стати другою державною в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українському уряді зробили заяву про те, що вони розробили стратегію, за якою збираються повернути до складу України окупований Донбас.

Також "Hyser" писав, що з українцями поділилися інформацією про те, як проходить вступ українці до Північноатлантичного альянсу. Відомо, що за останні роки наша країна серйозно просунулася в цьому напрямку.