Над Чорним морем пройшли військові навчання

Над Чорним морем пройшло тренування з взаємодії в бойових умовах за участю літаків чотирьох країн НАТО. Про це повідомляє пресслужба Північноатлантичного альянсу.

Згідно з інформацією два французьких винищувачі Rafale і пара іспанських F-18 злетіли з авіаносця "Шарль де Голль". Пілоти імітували атаку на групу тральщиків (кораблі займаються пошуком і знищенням морських мін), які слідували в Одесу.

Під час" атаки", винищувачів підтримували румунські літаки F-16. Також італійський КС - 767 здійснював дозаправку літаків у повітрі. Спостереження за ходом навчань проводилося з турецького літака дальнього радіолокаційного виявлення НАТО AWACS.

Варто відзначити, що з 27 лютого до 6 березня в Чорному морі проходили масштабні Військово-морські навчання Poseidon21. Зазначається, що до навчань залучили понад 700 військових, 9 літаків і 13 кораблів.

Водночас Україна продовжує рух до НАТО. Глава держави Володимир Зеленський і Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провели бесіду, в ході якої обговорили питання реалізації євроатлантичного курсу України, а також можливості поглиблення практичного співробітництва з Альянсом. Президент України євроатлантичні реформи та відповідна модернізація сектору безпеки і оборони триває. Також в Україні проводяться дії спрямовані на викорінення корупції. Повідомляється, що Генеральний секретар НАТО позитивну динаміку в реформуванні оборонного сектора.