Більше двох десятків обстрілів за останні 24 години

Про те, що за вівторок, 9 березня, російські збройні формування 21 раз порушивши "режим повного припинення вогню" в зоні проведення операції, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, повідомляє пресслужба штабу Об'єднаних Сил.

У районах біля пунктів Золотого-4, Новозванівки, Пісків, Красногорівки та Опитного, збройні формування, підконтрольні РФ обстріляли позиції ЗСУ з важкого озброєння, забороненого "Мінськими домовленостями". Зокрема, були застосовані міномети калібром 120 і 82 міліметрів, ручні та станкові гранатомети, а так само ручна автоматична зброя і великокаліберні кулемети.

У приміській зоні Авдіївки, селищ Південне і Лебединське, російські окупанти прицільно обстріляли наші позиції з кулеметів великого калібру і гранатометів різних модифікацій. Поблизу селищ Троїцьке, Залізне та Пищевик, вогонь по позиціях наших воїнів вівся з аналогічного озброєння. Втім, на це російська агресія не зупинилася - противник за допомогою своїх саперів почав облаштовувати оборонні позиції в напрямку Троїцького.

Бійці ВСУ. Фото: скріншот Youtube-відео
Бійці ВСУ. Фото: скріншот Youtube-відео

Відзначимо, що навіть всупереч проявленій агресії, та порушення "режиму тиші", збройними формуваннями Росії, бійці ЗСУ не відкривали вогонь у відповідь, через те, що дії противника явно несуть ознаки провокаційного вогню.

Втрат серед наших воїнів немає. Українська сторона в Тристоронній контактній групі вже повідомила в центр контролю і координації про всі факти грубого порушення домовленостей збройними формуваннями Російської Федерації.

На цей момент, станом на 7 годину ранку середи, 10 березня, подібних обстрілів поки не зафіксовано.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Збройні Сили України починають підготовку до переходу на стандарти озброєння Північноатлантичного альянсу.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у МВС України вже готовий план деокупації захоплених Російською Федерацією територій.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що генерал ЗСУ попередив, з якого напрямку Росія може знову вторгнутися на суміжні країни.