Олексій Данилов заявив, що другою мовою в Україні має стати англійська

Секретар РНБО Олексій Данилов вважає, що другою мовою в Україні має стати англійська. Таке рішення допоможе убезпечити країну від "лінгвістичної війни", яку розв'язала Росія. Про це він заявив на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм".
Олексій Данилов, що за 30 років держава не визначила українську мову як основну фундаментальну мову незалежності нашої країни. Також він зазначив, що за 30 років в Україні так і не зрозуміли важливість англійської мови. За його словами саме англійська має стати другою мовною країною, адже цей крок зможе захистити Україну від атак Кремля.

Секретар РНБО підкреслив, що багато президентів країни і політичні діячі загравали з російською мовою, що не обернулося нічим хорошим. На даний момент крім збройного конфлікту на сході країни, Росія веде і другу війну з Україною використовуючи мовне питання.

Олексій Данилов вважає, що знання англійської мови молодим поколінням стане запорукою незалежності України. Він зазначив, що навчати англійської повинні з дитячого садка і активно використовувати в школі. За словами Данилова на цей момент багато українців вивчають англійську мову, проте дуже мало користуються.

Крім того він вважає, що коли українці зможуть повноцінно користуватися англомовними виданнями, то спроби Росії вести "лінгвістичну війну" закінчаться провалом.

Тим часом у Міністерстві внутрішніх справ України заявили про готовність дати відсіч Росії у разі повномасштабного нападу. Так, глава МВС Арсен Аваков повідомив, що в Уряд України готовий до різних варіантів розвитку подій і в разі найгіршого з них (нападу РФ), має план дій. Водночас міністр вважає, що план, розроблений уряд не стане в нагоді, оскільки не вірить у повномасштабний наступ російської армії. Він зазначив, що в разі нападу в першу чергу постраждає російська сторона. Зрозуміло, Україна теж понесе свої втрати, але не більше їх.

Крім того Hyser повідомляв, що лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко мітить на посаду прем'єр-міністра. Також політик зробила заяву про коаліцію з фракцією "Слуга народу".