Генеральний директор "Укрпошти" детально розповів, яка доля очікує будівлю Головпоштамту

Відеоролик, з викладом своєї версії можливих подій, глава української поштової компанії опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За словами Смілянського, цей тиждень він вирішив почати з розслідувань, інтриг і скандалів, і, нарешті, розповісти що ж буде з головною будівлею "Укрпошти". За однією з гіпотез, останнім часом часто обговорюваної в національних засобах масової інформації, Головпоштамт буде проданий, а в його приміщеннях розташуватися або 7-зірковий готель, або елітне казино.

Генеральний директор "Укрпошти" підкреслив, що навіть у разі реалізації з торгів цієї будівлі, Основний зал поштового оператора все одно продовжить свою роботу. Втім, Смілянський також зазначив, що зовнішній вигляд однієї з найбільш пам'ятних будівель на Хрещатику все ж бажає бажати кращого, а у компанії поки не вистачає коштів, для того, щоб запобігти регулярному падінню облицювальної плитки з фасаду Головпоштамту, і убезпечити перехожих. Не оминув увагою Смілянський і внутрішню обставу споруди - за його словами, ліфт, розташований в будівлі, старший навіть не дуже молодих співробітників "Укрпошти", а пошарпаний вигляд туалету генерального директора не викликає ніяких емоцій, крім бридливого співчуття, проте сам він чомусь назвав це прекрасним місцем для "коворкінгу".

Ігор Смілянський. Фото: скріншот YouTube-відео.
Ігор Смілянський. Фото: скріншот YouTube-відео.

Відзначимо, що весь сенс цього відео звівся до того, що "Укрпошта" не в змозі витрачати на утримання вже старої будівлі 10 мільйонів гривень щорічно, а ремонт може обійтися в суму близько 100 мільйонів гривень. Саме тому, Головпоштамт буде виставлений на продаж, за поки неточну суму в кілька мільярдів, і остаточна доля цієї будови, на жаль, поки невідома. Кошти отримані від реалізації, як заявив Смілянський, повинні піти на поліпшення роботи "Укрпошти" і ремонт відділень зв'язку по всій країні.

Більш докладна розповідь Ігор Смілянського доступний трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в Україні почалася друга хвиля пандемії коронавірусу.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що через незнання української мови, "Укрпошта" звільнила свою співробітницю.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у "Новій Пошті" в черговий раз змінили правила упаковування відправлень.