В Україні почне працювати центр по боротьбі з пропагандою

Глава держави Володимир Зеленський повідомив про запуск в Україні Центру протидії дезінформації. Таку заяву президент зробив під час форуму "Україна 30", який транслюється на YouTube.

Володимир Зеленський зазначив, що сам ініціював створення в країні інформаційного центру, який буде припиняти спроби пропагандистів дестабілізувати ситуацію в державі та боротися з фейками. Точної дати початку роботи центру гарант не назвав, проте зазначив, що станеться це найближчим часом".

Глава держави зазначив, що в майбутньому центр має стати "міжнародним хабом протидії дезінформації та протидії пропаганді в усьому світі".

Варто відзначити, що про створення подібного центру згадувалося і раніше. Так, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час розмови з новим держсекретарем США Ентоні Блінкеном говорив, що в Україні буде створено Міжнародний центр з протидії пропаганді та дезінформації. Міністр зазначив, що Україна готова ділиться досвідом у питанні протидії дезінформації та гібридним загрозам з американськими колегами.

До слова, це не єдина ініціатива президента за останній час. Так, нещодавно Володимир Зеленський анонсував запуск нового проєкту, який спрямований на поліпшення інфраструктури та умов для життя в українських селах. За задумом уряду в селах будуть створюватися особливі Сервісні простори, що мають назву"центри тяжіння". У них розміщуватимуться пожежні пункти, магазини, відділення Національної поліції, аптеки, медичні центри Відділення поштового зв'язку та Центри надання адміністративних послуг та інше. Відзначається, що реалізовувати даний проєкт будуть шляхом залучення представників приватного бізнесу, щоб зберегти державні кошти. Всього ж планується запустити близько тисячі таких програм по всій Україні.

Крім того портал Hyser писав, що експерт розповів, що російська агресія може вийти на новий рівень. РФ цілком може напасти на країни ЄС.