Президент Володимир Зеленський пообіцяв змінити життя в українських селах

Про те, що з ініціативи глави держави буде запущений новий проєкт, який посприяє розвитку сіл в Україні, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Передбачається, що в рамках програми "Нове село" населені пункти в сільській місцевості, будуть реформовані за прикладом подібних зон, вже наявних в Новотроїцькому і Щасті. У селах будуть створені особливі сервісні простори, що мають назву "Центри тяжіння", в яких будуть розміщуватися медичні центри, пожежні пункти, магазини, відділення національної поліції, аптеки(що працюють за державною програмою" Доступні ліки"), відділення поштового зв'язку та Центри надання адміністративних послуг. По периметру таких зон будуть розташовані бігові та велодоріжки з сучасним освітленням, розважальні центри, кінозали, дитячі майданчики та спортивні комплекси.

Українське село. Фото: скріншот YouTube-відео.
Українське село. Фото: скріншот YouTube-відео.

До реалізації цього проєкт залучатимуть представників приватного бізнесу, тому, що такі дії дозволять не витрачати кошти, закладені в Державному бюджеті. Крім облагороджування території сіл, також будуть реалізовані освітні програми, що передбачають оснащення місцевих освітніх установ сучасною комп'ютерною технікою.

Всього ж планується запустити близько 1 000 таких програм по всій Україні. За кожним з проєктів держава закріпить окремого модератора, який проведе конкурси для приватних інвесторів, які побажали взяти участь у реалізації президентської ініціативи "Нове село".

Втім, за словами Володимира Зеленського, в уряді не зупиняться тільки на поліпшенні умов життя в українських селах. У проєкті "Нове село" включили й умови, що допомагають у розвитку тваринництва, що дозволить наситити внутрішній український ринок, і зупинить зростання цін на м'ясо-молочну продукцію.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що за словами Дениса Шмигаля, держава не збирається регулювати ціни на харчові продукти.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що радник глави ОП не збирається вибачатися перед МВФ.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що У Держдепі США назвали суму допомоги, яку виділять Україні.