Російська Федерація може скористатися моментом і напасти, в тому числі й на країни ЄС

Про те, які небезпеки загрожують державам планети, в інтерв'ю виданню "Апостроф" розповів письменник, журналіст та історик українського походження, на цей час проживає у Великобританії, Девід Кіз.

За словами Девіда Кіза, на даному етапі геополітичного протистояння, у світі може виникнути конфлікт як між Китаєм і країнами НАТО або союзниками США, так і за участю самих Сполучених Штатів Америки. Однак, найбільш ймовірно ситуацію в Європейському Союзі та найближчих до України країнах може дестабілізувати й кліматичні, демографічні та епідемічні обставини.

Зокрема, якщо клімат все ж критично зміниться в гіршу сторону, то це сильно вдарить по африканському континенту, що призведе до неврожаїв, негативних природних явищ, розширення території пустель, та викличе черговий потік африканських мігрантів через Середземне море в країни ЄС.

Своєю чергою, в Європейському Союзі вже повинні приступити до розробки сценаріїв, які мінімізують збитки від напливу біженців. Наприклад, передбачити передбачувану гуманітарну та фінансову допомогу країнам Африки, а при гіршому варіанті розвитку подій, подбати про заходи, які дозволять контролювати дії африканських мігрантів, які прибули до Європейського Союзу.

ЗСУ і тактика. Фото: скріншот YouTube-відео.
ЗСУ і тактика. Фото: скріншот YouTube-відео.

Втім, не варто забувати й про наміри РФ. Цілком можливо, що якщо ситуація в країнах ЄС все ж буде дестабілізована, то Росія може ризикнути, і "наробити дурниць". Саме це є основною причиною, чому вже зараз уряд нашої країни має задуматися, і розробити власні варіанти реагування, які зможуть допомогти в налагодженні стабільності. А можливі проблеми очікуються вже протягом найближчих 5-7 років.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Зеленський розповів про всі етапи вступу України до НАТО.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, за який часовий період війська РФ зможуть захопити країни Прибалтики.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Росія вже зараз готуватися до захоплення сусідньої країни.