Польський генерал описав можливу війну між Росією і НАТО

Колишній генерал Польщі Вальдемар Скшипчак поділився можливим сценарієм розвитку війни між Росією і НАТО за Калінінградську область, повідомляють росЗМІ.

За його припущенням, у разі збройного конфлікту важливу роль зіграють сили Балтійського флоту, а також війська Калінінградського оборонного району.

Скшипчак не виключив, що крім мотострілецьких бригад, що нині діють у цьому регіоні ще додатково приєднають дві дивізії.

За його словами, на складах зараз знаходиться в достатній кількості модернізована бойова техніка, якою можна буде укомплектувати дві мотострілецькі бригади, а також кілька танкових полків.

Швидше за все, цим підрозділам накажуть не допустити пересування військ НАТО в країни Балтії.

При цьому, ексгенерал вважає, що армії Росії буде достатньо 2-4 дні для того, щоб захопити Прибалтику.

Після цього, військові дії, швидше за все, перемістяться на південь Балтійського моря ближче до узбережжя Польщі.

До слова, у 2020 році російський полковник Володимир Анохін заявляв, що якщо НАТО в Калінінградській області почне свою "агресію", Росія зможе ліквідувати системи управління НАТО в Польщі, Прибалтиці, а також на території акваторії Балтійського моря.

Анохін вважає, що при такому розвитку подій НАТО не зможе оцінювати оперативну і тактичну інформацію через те, що засоби радіоелектронної боротьби захищатимуть велику територію.

А ось на думку американського наукового співробітника Річарда Хукера, якщо все ж припустити військовий конфлікт між НАТО і Росією в Прибалтиці, Калінінградську область можуть відняти у Росії.

У 2019 році в Пентагоні заявили про наявний план щодо прориву протиповітряної оборони в Калінінградській області.

Раніше портал Hyser повідомляв, що ексглава розвідки Микола Маломуж припускає, що Росія може почати своє вторгнення з боку Білорусі.

Також ми писали, що Україна отримала нову і потужну зброю, яка допоможе захистити від окупантів Донбас у разі нападу.

Нагадуємо, що у МВФ поділилися деталями, як планують повертати Донбас, вже є план. Однак, все залежатиме від президента України.