Тимофій Милованов пояснив свої слова на адресу МВФ

Радник голови офісу президента України Тимофій Милованов нещодавно різко висловився на адресу МВФ. Після чого, його закидали питаннями, чи буде чиновник вибачатися за свої слова. Свою позицію політик озвучив в ефірі "Україна 24".

Не секрет, що економіка країни зараз не в кращому становищі. Крім цього, в України є зобов'язання перед кредиторами, тому транш від МВФ дуже потрібен, щоб мати можливість виконати всі фінансові зобов'язання.

Однак, поки так невідомо, коли Україна отримає черговий транш, в МВФ вимагають виконати ряд зобов'язань і без цього грошей просто не бачити.

Скандальний інцидент стався 14 лютого, коли Тимофій Милованов похвалився домовленостями щодо співпраці з керівництвом ОАЕ.

Один з передплатників Мілованова написав, що"Україна обкакалася з МВФ". На що він заперечив, що все сталося зовсім навпаки.

Цей коментар на підтримку України може коштувати країні багато чого, тому багато хто очікував вибачень від Тимофія Мілованова.

Однак, в інтерв'ю радник голови офісу президента України заявив, що не бачить причин, по якій йому потрібно взяти свої слова назад і перепрошувати перед керівництвом МВФ.

Мілованов припустив, що якби в МВФ зробили офіційну заяву з приводу його слів, тоді це став би культовий статус на його сторінці.

Також він пояснив свій вчинок тим, що в деяких випадках потрібно опуститися до рівня "аналітичних хуліганів" і відповідати їм тими словами, які вони розуміють.

За словами чиновника, співпрацю України з МВФ слід розділити на два рівні. Перший повинен стосуватися фінансування, а другий - проведення реформ в країні.

Мілованов вважає, що фінансування і реформи не варто змішувати, адже реформи потрібні незалежно від того, є МВФ або ж його немає.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Курт Волкер натякнув, коли Володимир Зеленський і Джо Байден можуть поспілкуватися телефоном.

Також ми писали, що з'явилися останні дані, що відбувається з курсом валют в Україні.

Нагадуємо, що у Пентагоні заявили, що готові виділити Україні фінансову допомогу в сумі 125 мільйонів доларів військової допомоги.