Ніколя Саркозі загрожує тюремний термін

Ніколя Саркозі виконував обов'язки президента Франції з 2007 по 2012 роки. Він став першим в історії главою держави, який опинився на лаві підсудних. Тепер він може провести строк у в'язниці, повідомляє BFM TV.

До такого рішення суд Парижа в понеділок, 1 березня прийшов після слухань.

Експрезидента Франції звинувачують у зловживанні своїм впливом і корупції. Однак, захист Ніколя Саркозі відразу після оголошення рішення суду заявив, що має намір оскаржити вирок.

Як повідомляє преса, 66-річного політика звинуватили в тому, що він пропонував судді хабар, щоб отримати інформацію щодо ходу розслідування фінансування його партії.

Сталося це у 2014 році, проте судовий процес почався в листопаді 2020 року. Сам Ніколя Саркозі своєї провини не визнав, він заявив, що став жертвою лжесвідчення.

У даній справі крім колишнього президента Франції проходили ще і його адвокат Тьєррі Герцог, а також екссуддя Жильбер Азібер.

Саме з ним нібито Ніколя Саркозі вів переговори з приводу продажу за гроші інформації, а також пропонував йому за співпрацю підвищення і нову посаду в Монако.

Прокурори вимагали суддю присудити експрезиденту 4 роки, 2 з яких умовним терміном. Адвокати колишнього політика відстоювали його невинність.

У підсумку в суді пролунав термін в 3 роки позбавлення волі, 1 з яких - реальне ув'язнення.

Ніколя Саркозі в суді в супроводі поліції. Фото: скріншот YouTube-відео

Варто відзначити, що Ніколя Саркозі вже не вперше потрапляє під підозру. Його раніше підозрювали в отриманні незаконних пожертвувань від одного з власників компанії L'oreal, нібито цими грошима він оплачував свою виборчу кампанію у 2007 році. Однак, у 2013 році його у даній справі виправдали.

Раніше портал Hyser повідомляв, що ЄС може зняти санкції з ще кількох міністрів часів Віктора Януковича, все має вирішитися днями.

Також ми писали, що Віктор Янукович вперше з моменту втечі з України розповів про події під час Майдану.

Нагадуємо, що одеського активіста Сергія Стерненка 23 лютого суд засудив до 7 років позбавлення волі. Відтоді активісти проводять акції протесту. Прокурор зробив заяву з приводу апеляції вироку.