Стало відомо, що з життя пішов перший голова МЗС України

На жаль, нерідко з'являються новини про те, що з життя йдуть люди, які фактично мали відношення до перших років незалежної України. На цей раз стало відомо про смерть першого очільника МЗС нашої держави. Про це в на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив експостпред України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

Так, стало відомо, що у віці 82 роки з життя пішов Анатолій Зленко. Саме він букв першим, хто очолив Міністерство закордонних справ України. Цю посаду він займав з 1990 по 1994 рік. Також, вже вдруге, він був міністром закордонних справ вже з 2000 по 2003 рік. Крім того, Анатолій Зленко був представником нашої країни в Організації Об'єднаних Націй.

Костянтин Єлісєєв зазначив в соціальній мережі, що звістку про смерть Анатолія Зленка він отримав з великою біллю. Експостпред України при Європейському союзі також назвав Зленка своїм вчителем та дипломатичним батьком. За словами Єлісєєва, все, чого він зміг досягти в житті, саме завдяки дипломатичній школі першого міністра закордонних справ України. Єлісєєв висловив свівчуття родині Анатолія Максимовича.

Варто зазначити, що з 2010 року Зленко був віцепрезидентом Київського славістичного університету та директором Інституту славістики та міжнародних відносин КСУ. Крім того, в цій діяльності та в політиці Анатолію Максимовичу, безумовно, допомогли і його знання іноземних мов: Зленко володів кількома іноземними мовами - англійською, іспанською, португальською, французькою мовами.

Анатолій Зленко. Фото: YouTube, скрін

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що на Луганщині окупанти обстріляли наші позиції. Відомо, що в результаті загинула людина. З'явилися деталі трагедії.

Також повідомлялося, що в Києві провели в останню путь видатного українця. Зазначається, що громадяни вшанували пам'ять відомого українського режисера. З'явилися подробиці.

Крім того, повідомлялося, що пішла з життя відома голлівудська акторка. Варто зазначити, що вона точна знайома прихильникам франшизи "Зоряні війни".