Президент України Володимир Зеленський привітав колишнього президента Литви Далю Грібаускайте з днем народження, який вона відзначає сьогодні, 1 березня.

Глава країни зазначив, що діяльність екс-президента Литви служить прикладом, як підтримувати партнерів, пише "Гордон".

У своєму Twitter пан Зеленський опублікував пост-привітання для Грібаускайте.

"Грібаускайте - справжній друг України. За вашої підтримки наша країна витримала великі випробування. Ваша діяльність - приклад уміння відстоювати національні інтереси і підтримувати партнерів", – написав глава держави.

Грібаускайте народилася в 1956 році. Посаду президента Литви займала з липня 2009 року по липень 2019-го.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський у своєму twitter написав, що український уряд вживає всі необхідні заходи, щоб повернути Кримский півострів до складу України. Крім того в даний час здійснюються конкретні кроки для цього.

Глава країни підкреслив, що Крим є українською територією і його деокупація є спільним завданням для світової спільноти, яка об'єднується на майданчику Кримської платформи.

Як відомо, Кримський півострів відійшов до складу Російської Федерації в 2014 році на незаконних підставах після проведення референдуму, на якому було прийнято дане рішення.

Так як перехід здійснився на незаконних підставах, жодна країна світу не визнала кримські землі російськими. Це означає, що Крим просто напросто відібрали у нашої країни.

Раніше Hyser писав про те, що Байден дав Україні нову обіцянку і нагадав Путіну, чий Крим.

Також Hyser повідомляв, що в Україні почнуть збирати американські військові вертольоти.

Нагадаємо, що Зеленський зробив важливу заяву щодо Криму, перші подробиці.