Росіяни намагаються асимілювати татар і українців у незаконно анексованому Криму

Про те, як російські окупаційна влада відносяться до громадян України, в інтерв'ю виданню "Апостроф", розповів колишній народний депутат ВРУ, голова Меджлісу кримськотатарського народу, Рефат Чубаров.

За словами Чубарова, цього тижня пройшла зустріч, так званий "круглий стіл", організована за сприяння Фонду ім. Конрада Аденауера, в якій брали участь наші європейські партнери. Європейські політики наголошувати на тому, що Україні не варто турбуватися, через те, що анексія Кримського півострова схожа з окупацією Радянським Союзом країн Прибалтики.

Однак, як зазначив Чубаров, Латвія, Литва та Естонія змогли звільнитися тільки після розпаду СРСР, тобто через 50 років. В України немає такої кількості часу, через те, що безцінні не те що місяці або тижні, а й щогодини. Весь цей час, поки півострів перебуває в окупації, там триває методичне знищення кримськотатарського народу. Російська влада намагається витіснити за межі окупованої території всіх, хто не згоден з анексією, і вважає Крим українською територією.

Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.
Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.

Глава Меджлісу підкреслив, що у всіх лояльних Україні громадян, немає і десяти років, через те, що Росія їх просто "розчинить" в собі. В українців і кримських татар залишається тільки два варіанти вирішення критичної ситуації: покинути окуповану територію, або перетворитися на "зомбоване Москвою стадо". За 7 років, які пройшли з моменту незаконної анексії, Кримський півострів вже покинуло понад 50 000 громадян України, і половина з них - кримські татари. При цьому, розселятися вони воліють не на кордоні з Кримом, а якомога далі, у Львівській, Київській та Дніпропетровській областях. Лише незначна частина залишається в Одеській та Херсонській.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Павло Клімкін закликав Володимира Зеленського швидше вийти на зв'язок з Джозефом Байденом.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Керченський міст, що з'єднує захоплений Крим з материком, руйнує екосистему Чорного моря.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у Херсоні спалили одного Володимира Путіна. А другого просто повісили.