Джозеф Байден так і не подзвонив Володимиру Зеленському

Про те, що Президент України повинен прискорити процес підготовки, і нарешті поспілкуватися з Байденом, в ефірі каналу " Україна 24", заявив екс-глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін.

На думку Клімкіна, тільки спілкування Володимира Зеленського з Джозефом Байденом може вплинути на зміну в ситуації з агресією Російської Федерації, спрямованої на нашу країну. Як вважає колишній міністр закордонних справ, час, відведений на підготовку до спілкування з Президентом США занадто затягнувся. Україна перебуває на небезпечному етапі, враховуючи, що Росія продовжує гібридні дії. Незважаючи на те, що наш уряд докладає максимальних зусиль для боротьби з російськими агентами впливу, довіра між лідерами України та США знаходиться на критичному етапі, а про те, що дзвінок так і не відбувся, можна говорити до нескінченності.

Клімкін підкреслив, що український соціум не чекає будь-якого "оздоровчого дзвінка", на рівні дружнього контакту та обіцянок про розвиток подальших відносин або партнерства. Спілкування глав двох країн необхідно провести змістовно, з визначенням чітких напрямків, з уточненням, як саме повинна діяти Україна, і на яку допомогу від США все ще можна розраховувати, з обов'язковим акцентом на те, що такі заходи зможуть забезпечити "спільну історію успіху".

Джозеф Байден. Фото: скріншот Youtube-відео
Джозеф Байден. Фото: скріншот Youtube-відео

Нагадаємо, що Джозеф Байден ще 20 січня вступив на посаду Президента США, а перший дзвінок у цій якості здійснив прем'єр-міністру Канади, Джастіну Трюдо. Всього через тиждень після цього, був зроблений і телефонний дзвінок Володимиру Путіну. Однак з Володимиром Зеленським, за весь цей час, Байден ні спілкувався жодного разу.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в акваторії Чорного моря почалися навчання сил Північноатлантичного альянсу.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що "Кримський" міст знищує екологічну систему Чорного моря.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що російські окупаційні сили знову порушили "режим повного припинення вогню" на Донбасі.