У Раді збираються карати посібників Росія.

Йдеться про тих людей, які сприяють Росії в агресивних діях проти України і підтримують збройні формування окупантів. Таких осіб, нардепи "Слуги народу" хочуть карати штрафами, санкціями та позбавленням волі. Про це пише "Оглядач".


Вони висунули на розгляд відповідний законопроект, який передбачає певне покарання для осіб, які підтримують державу-агресора і її збройні або воєнізовані формування. Зокрема, карати хочуть за:


Примітно, що дані нововведення не стосуватимуться учасників незаконних референдумів і виборів на окупованих територіях. Автор документа, нардеп Єгор Чернєв пояснив, що цей закон якщо що буде поширюватися тільки на ті дії, які будуть здійснені після його прийняття.

Варто відзначити ще, що люди, які понесуть покарання за допомогу Росії, згодом не будуть допускатися до виборчого процесу в якості спостерігачів і членів комісії, а також не зможуть брати участь у військовій службі і державній таємниці.

Також стало підійматися питання щодо того, чи є зараз у ВР нардепи, які могли б потрапити під дію цих законопроектів. На нього дала відповідь заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, уточнивши, що це питання ще потрібно буде досліджувати.

До того ж поки незрозуміло, коли законопроект прийме Рада, але його автори стверджують, що зроблять все можливе для прискорення всього цього процесу.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Тристоронній контактній групі розповіли, в якому випадку підуть на компроміс з Російською Федерацією.

Також наш портал повідомляв, що Зеленський зробив важливу заяву щодо Криму.

Нагадуємо, що було названо кількість російських військових у Криму.