Влада України-найбіднішої і найбільш залежної країни Європи-продовжує перевершувати себе в політиці абсурду. Про це пише міжнародний портал Рressenza, коментуючи закриття президентом Володимиром Зеленським телеканалів" 112 Україна", NewsOne і ZiK, а також введення санкцій проти опозиційних політиків - голови політради" опозиційної платформи - за життя", народного депутата Віктора Медведчука, його колеги по партії Тараса Козака, а також їх дружин Оксани Марченко і Наталії Лавренюк.

На думку журналістів, влада пішла на цей крок, слідуючи вказівкам з Вашингтона.

"Такий" успіх " був би неможливий без повної підтримки нового демократичного уряду США. Після закриття, пару тижнів тому, трьох основних опозиційних телеканалів указом президента, за розпорядженням посольства США, нинішня Рада національної безпеки і оборони (РНБО), висміюючи закон і здоровий глузд, застосовує "санкції" проти власних громадян і компаній, звинувачуючи їх у "підтримці тероризму" і одночасно заперечуючи конкретизацію звинувачень, оскільки це "державна таємниця". У той час як інші країни, що знаходяться в конфлікті, час від часу оголошують санкції проти іноземців і застосовують Кримінальний кодекс до своїх громадян, Україна починає плутати новітні концепції суверенітету і знову викликає оплески посольства США в Києві, яке "підтримує зусилля уряду щодо збереження незалежності і територіальної цілісності за допомогою санкцій", - йдеться в матеріалі.

Автори публікації вважають, що після останніх подій поняття "демократичного капіталізму" можна вважати оксюмороном і не виключають, що невиконання передвиборчих обіцянок, погіршення соціальної та економічної ситуації в країні призведе до того, що Україну в найближчі місяці чекатиме зміна влади.

"Швидкість, з якою погіршується економічне і соціальне становище переважної більшості українців, така, що дуже важко повірити, що нинішні спадкоємці подій на Майдані залишаться при владі і в найближчі кілька місяців. І якщо ми подивимося на ситуацію в Україні після нинішнього загального краху цього оксюморонного "демократичного капіталізму", обіцяного і проданого своєму народу в якості нагороди за те, що він самий антикомуністичний в Європі, то стане зрозуміло, що часи, коли наближення цього буде дуже швидким", - резюмують журналісти.