Джо Байден вперше прокоментував ситуацію в Україні

Президент США Джо Байден вперше з моменту вступу в свої обов'язки у виступі прокоментував ситуацію в Україні. Важливе повідомлення глава Білого дому озвучив під час виступу на конференції з безпеки в Мюнхені.

Байден підкреслив, що підтримка територіальної цілісності України важлива не тільки для країн Європи, а й США.

Він заявив про плани президента РФ Володимира Путіна послабити європейський проєкт і НАТО. Саме тому, Кремлю простіше залякувати інші держави, тобто Україну, ніж знайти спільну мову з сильною трансатлантичною спільнотою.

Саме з цієї причини президент США підкреслив важливість надавати всебічну підтримку Україні як з боку США, так і країн Європи.

Байден підкреслив, що тактика Росії полягає в тому, щоб нападати на демократії, а корупцію використовувати для ведення війни. Таким чином, Росія хоче зруйнувати систему управління.

Він підкреслив, що Росія намагається показати суспільству, що система в країні не настільки корумпована, ніж на заході. Але це у них не вийшло, адже навіть росіяни, а також весь світ знають, що це неправда.

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, співробітники працюють над організацією розмови Володимира Зеленського і Джо Байдена.

Глава МЗС додав, що не бачить приводу для занепокоєння через те, що глави двох держав ще не мали можливості поспілкуватися.

Кулеба пояснив це тим, що Джо Байден після того, як вступив на нову посаду, більше зараз зайнятий розв'язанням внутрішньополітичних питань.

Президент США через карантинні обмеження в основному проводить онлайн-зустрічі, тому чиновники МЗС України і працюють над тим, щоб найближчим часом президенти України та США змогли поспілкуватися в такому режимі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що президент РФ заявив про вжиття можливих заходів щодо іноземних інтернет-платформ.

Також наш портал писав, що Леонід Кравчук заявив, що нібито Джо Байден готує удар по Росії, який може стати "могилою" для Володимира Путіна.

Нагадуємо, що Володимир Зеленський відреагував на події в США і поведінку прихильників Дональда Трампа.