Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні сьогодні, 20 лютого.

У своєму акаунті в Instagram глава країни опублікував фотографію, на якій він разом з дружиною кладуть квіти на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

"Сім років, як ви стали янголами-охоронцями для всієї України. Світла пам'ять!"(Орфографія збережена - прим. ред.), - написав він під знімком.

Зазначимо, що в Україні вже сьомий рік цього дня проходять заходи з вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні українців, які віддали свої життя у 2014 році за свободу під час подій Революції Гідності.

Трагічні події 20 лютого 2014 року увійшли до новітньої історії України.

Сьогодні, президент Зеленський разом з першою леді країни вшанували подвиг учасників Революції Гідності в Києві. Подружжя встановили лампадки біля хреста на місці загибелі активістів Майдану.

Також Зеленські зробили перший удар у дзвін гідності, який щорічно 20 лютого дзвонить по кожному загиблому Герою Небесної Сотні. Він встановлений на території майбутнього Національного меморіалу Героїв Небесної Сотні в центрі столиці. Напис на дзвоні говорить: "Слава Україні! Небесній сотні слава!"

Нагадаємо, що раніше стало відомо про те, що представництво Президента нагадує, що Україною не розглядається силовий метод повернення Криму, а основними інструментами звільнення Автономної Республіки та Севастополя, як і раніше є тиск на РФ усіма можливими способами: від політико-дипломатичного до санкційного.

Крім того, Уряд України не планує відновлення прямого залізничного сполучення з незаконно анексованим Кримом.

Раніше Hyser писав про те, що Зеленський зворушив націю терміновим зверненням.

Також Hyser повідомляв, що Україна сумує - вся країна завмерла у хвилині мовчання.

Нагадавши, скільки вихідних буде в українців в останній місяць зими 2021 року.