Український глава Володимир Зеленський наклав вето на закон про повернення конкурсів для держслужбовців. Президент повернув до парламенту даний закон з власними пропозиціями.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента. Передає видання "РБК Україна".

Володимир Зеленський заявив, що положення про виконання першим заступником міністра або заступниками (в період, коли посада міністра вакантна) тільки окремих повноважень міністра, є неприйнятними.

Він підкреслив, що міністерства не можуть залишатися без міністра, особливо під час війни та кризи через епідемію коронавірусу.

"Якщо протягом тривалого часу народні депутати не призначають міністра - а таке не раз у нас бувало, - ці норми Закону призведуть до паралічу діяльності всього Міністерства. У країні, яка воює і бореться з коронакризою, коли рішення потрібно прийняти негайно, таке неприпустимо", - повідомив Володимир Зеленський.

Разом з тим, через те, що цей закон ветували вже з'явилася проблема. Сьогодні під час виступу в Раді прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що виплата зарплат шахтарів стоїть під загрозою.

"В. о. глави Міненерго не може підписати необхідні документи", - заявив він.

Варто зазначити, що народний депутат Олександр Качура написав у своєму Telegram-каналі, що Комітет з питань організації державної влади сьогодні вранці розглянув вето Володимира Зеленського з пропозиціями щодо законопроекту Про державну службу і схвалив їх.

"За всіма пропозиціями президента було прийнято рішення-схвалити та відправити в зал. З практично повною впевненістю можна сказати, що дані пропозиції будуть розглядатися сьогодні в залі Ради", - написав Олександр Качура.

Раніше "Нyser" писав про те, що Володимир Зеленський вирішив особисто розповісти громадянам країни про те, чого домігся уряд за останній час.

Також наш портал повідомляв, радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що в Україні зараз немає необхідності відправляти у відставку Кабінет Міністрів.

Нагадуємо, Володимир Зеленський заявив, що держава зобов'язана навчитися підтримувати діалог з громадянами, щоб не допустити нового Майдану.