Турчинов заявив, що Порошенко готовий стати главою уряду

Колишній секретар РНБО Олександр Турчинов розповів чи можлива коаліція "Європейської солідарності" і "Слуги народу", а також зазначив, що в перспективі бачить Петра Порошенка прем'єр-міністром України. Про це він розповів в інтерв'ю "BBC News Україна"

Олександр Турчинов заявив, що "Європейська солідарність" готова об'єднатися з "слугою народу" для розв'язання наявних проблем, щоб вийти з "нескінченних криз". Однак це може статися тільки коли монобільшість "прозріє і захоче працювати на свою країну". Водночас колишній секретар РНБО сумнівається, що подібне станеться. За його словами у фракції "Слуга народу" публічно допускали співпрацю з "Батьківщиною", однак така коаліція не має перспектив як таких.

Олександр Турчинов розповів, що погодився очолити штаб "європейської солідарності" тому, що це спроба об'єднати демократичні, конструктивні сили, щоб взявши більшість в Раді, сформувати уряд, якому буде під силу забезпечити розвиток держави. Турчинов зазначив, що бачить колишнього президента країни Петра Порошенка прем'єр-міністром, так як він "досить підготовлений". Однак, це можливо тільки в разі дострокових виборів в Раду.

Колишній секретар РНБО зазначив, що фахівці фракції "європейська солідарність" будуть виправляти помилки влади, щоб не допустити подій, які відбувалися в 2014 році. Тоді країна була на межі катастрофи, йшла війна, а система була повністю некерованою. Олександр Турчинов зазначив, що у разі якщо чинна влада не буде справлятися, то вона зобов'язана піти на дострокові вибори.

Раніше "Hyser" писав про те, що глава держави Володимир Зеленський звернувся до українців із застереженням.

Також того портал Hyser інформував, що в Тристоронній контактній групі розповіли, в якому випадку підуть на компроміс з Російською Федерацією.

Крім того "Hyser" інформував, що екс-президент-втікач Віктор Янукович звернувся до українців. Колишній гарант заявив, що в Україні при владі перебувають злочинці, а події на Майдані охрестив держпереворотом.