Президент-втікач Віктор Янукович звернувся до українців

Експрезидент України Віктор Янукович, який втік до Росії звернувся до українців на річницю подій, що відбулися на Майдані. Колишній глава країни заявив, що вважає Революцію Гідності держпереворотом. Відповідну заяву опублікував адвокат президента-втікача Віталій Сердюк.
Віктор Янукович заявив, що постанова прийнята Верховною Радою, 17 лютого, про Революцію Гідності знову розколює українське суспільство, розділяє націю. Він вважає, що події на Майдані це збройний державний переворот.

Колишній гарант заявив, що в Україні при владі перебувають злочинці, а "інакомислення" смертний вирок на території країни. Тому, як зазначив Янукович більше 10 мільйонів українців втекли закордон. За словами президента-втікача український уряд перебуває під зовнішнім управлінням, іноземці диктують йому свої умови.

Звернення Януковича. Фото: facebook / Віталій Сердюк
Звернення Януковича. Фото: facebook / Віталій Сердюк

Звернення Януковича. Фото: facebook / Віталій Сердюк
Звернення Януковича. Фото: facebook / Віталій Сердюк

Також Віктор Янукович згадав і анексію Кримського півострова і збройний конфлікт на сході, однак відповідальність за це, за його словами, несе не Росія. Він вважає, що війну розв'язали Олександр Турчинов, Петро Порошенко, Арсеній Яценюк і ряд інших політиків.

Початком подій на Майдані став жорстокий розгін протестувальників "Беркутом" в ніч на 30 листопада, учасники акції нібито заважали встановленню різдвяної ялинки. Вже 18-20 лютого ситуація загострилася до межі. У ці дні в ході силового протистояння загинули близько 100 протестувальників.

До слова, 17 лютого 2021 року Верховна Рада прийняла постанову №2739, якою засудила злочинний режим колишнього глави держави Віктора Януковича. У документі говориться, що всі злочини, які були скоєні проти українського народу під час дій на Майдані будуть розслідувані, а винні постануть перед судом.