Кримський півострів вже протягом семи років перебуває під російською окупацією

За сім років, що Росія окупує Крим, на півострові з'явилася величезна кількість військових, техніки, і було проведено безліч навчань як наступального, так і оборонного характеру. Про це інформаційному порталу "Українформ" в інтерв'ю розповів Командувач Військово-Морськими силами ЗСУ Олексій Неїжпапа.

Військовий розповів, що за останні сім років кількість бойових кораблів і підводних човнів Чорноморського флоту зросла на 45 відсотків. Всього в акваторії Чорного моря знаходиться 58 російських суден, серед яких 13 несуть не собі крилаті ракети морського базування "Калібр". Також в Чорне море нещодавно прибув ракетний корабель "Грайворон", який також несе "Калібри", так що в сумі вони можуть видати залп приблизно в 80 ракет.

Одним флотом концентрація російських військ у Криму не обмежується. Кількість бойових літаків там зросла в 3,5 рази, вертольотів — в 9. Також на півострові знаходиться приблизно 40 танків, кількість різних бронемашин зросла в 6 разів, ракетних систем залпового вогню — в 6,5. Крим перетворюється мало не на фортецю — там розгорнута велика протиповітряна, протиракетна і протикорабельна оборона, а військовослужбовців там — близько 40 тисяч осіб.

Особливу увагу Неїжпапа приділив збільшеній кількості великих навчань російських солдатів. Вони тренуються проводити як наступальні, так і оборонні операції. Особливо сильно кількість подібних заходів зросла відносно недавно. Відомо, що російські військові відпрацьовували дії в разі розвідувально-ударних і розвідувально-вогневих контурів. Підводячи підсумки, командувач заявив, що Росія перетворила Крим на найпотужнішу військову базу.

Крім цього, Неїжпапа нагадав, що з часів анексії Україна втратила 11 кораблів і катерів, 10 кораблів забезпечення і 11 об'єктів інфраструктури, таких як судноремонтні підприємства, майстерні і т. д.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Верховній Раді України хочуть зробити звернення до міжнародної громадськості щодо Російської Федерації як країни-агресора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона в Тристоронній контактній групі розповіла, в якому випадку вона піде на компроміс у переговорах з Російською Федерацією щодо Донбасу.

Також "Hyser" писав, що Олександр Лукашенко, якого на Заході називають "останнім диктатором Європи", може позмагатися з Володимиром Путіним і палацом, який йому приписують, за рівнем розкоші.