Якщо ви досі викидали картопляні паростки, як непотрібне сміття, то, друзі, ласкаво просимо до клубу тих, хто упускає справжнє золото для городу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДосвідчені дачники з вас посміялися б — але по-доброму. Тому що вони знають: паростки — це не відходи, а справжнє живе підживлення.
Що відбувається з картоплею навесні?
З настанням весни запаси торішньої картоплі починають "оживати". З очей тягнуться паростки, бульби в'януть, стають зморшкуватими і втрачають будь-яку кулінарну привабливість. Ну, не хочеться таке варити, визнаємо чесно. Але й на сміття — не варто!
Чому? Тому що ці паростки — не просто відростки, а повні резервуари корисних речовин, які можна направити на благо інших рослин.
Що з ними робити?
А тут починається магія. Досвідчені городники роблять із паростків настій для поливу . Прямо як відьом зілля — лише для грядки. Рецепт простий:
- зберіть паростки (можна з млявою картоплею),
- подрібніть,
- залийте теплою водою,
- дайте настоятися кілька днів.
Вийде натуральне зелене підживлення, багате мікроелементами. Відмінно підійде для томатів, перців, капусти та навіть квітів. Рослини скажуть вам "дякую" буйним ростом і міцним листям.
І вигода, і порядок
У такий спосіб ви не тільки позбавитеся від пророслої картоплі, яка все одно вже не їжа, але й отримаєте безкоштовне, екологічне добриво . Економія на покупних добривах та плюсик у карму дачника.
Читайте також:
Ранній урожай солодких та соковитих помідорів забезпечений: додайте це до грядок на городі.
Коли навесні потрібно білити дерева та як це робити: рецепт чудо-розчину для саду.